Speiderens ønskeliste

Det er snart jul og på tide å tenke på hva som kan stå på ønskelisten.

«Ting» til speidern passer utmerket på en slik liste. Basert på over 100 års speidererfaring har vi dette forslaget til ulike ting som kan står på en ønskeliste. (NB: Både Longship lokalt og Speider-sport sentralt har utstyr til utlåns, så det går helt fint å ikke fylle opp hele ønskelisten med kun speiderting – og enkelte ting kan utsettest til ønskelisten 2020).

Speiderskjorte. Si ifra til oss etter et speidermøte så får du merkene som skal sys på skjorta. Speiderskjora kan også godt kjøpes brukt – ta kontakt med lederne for mer info.

Vanntette pakkposer, mellom 13 og 25 liter er fin størrelse til klær. Mindre størrelser passer fint til kamera / mobil ol. Lurt med forskjellige farger så f.eks. Rød = varme klær, Blå = badetøy ol:
* Speidersport
* G Sport
* XXL

Drikkeflaske og spisesett.

Ullundertøy, dette kan man aldri få nok av.

Kniv: Det viktigste er at den passer i hånda til spedeieren, er skarp og har en god slire som kniven ikke faller ut av. Husk også belte til å kniven i, gjerne med karabinkrok på sliren for å lett ta den av.

Hodelykt, trenger ikke være verdens sterkeste. Heller en som er liten og sitter godt. Oppladbar er fint, men ofte er det mye enklere med de som bruker batteri.

Turbukse, de tåler mer og tørker fortere enn jeans. (Minner her om at olabukser / jeans ikke skal være med på hyttetur).

Liggeunderlag «bamse» underlag tåler nesten alt, går aldri tom for luft og krever null vedlikehold. (Oppblåsbart kan vente til en har runnet 40 og fremdeles trives i telt).

Speiderboka, beste boken for å lære det du trenger for å være i skog og mark. Passer også godt for «ikke speidere».

Lakenpose (fordelen med en lakenpose er at den er enkel å vaske, en kan sove i bare lakenposen og bruke soveposen som teppe på varme dager.

Førstehjelpspakke til sekken.

Tøfler med såle

Alt av klær og utstyr bør merkes med navn og nummer, vi har alltid «overskudd» av utstyr etter turer….