Gruppens historie

Guttene som var med til England i 1970.

Longship Group har historie helt tilbake til 1928. Da startet troppen i 41. Oslo som er den første forløperen til dagens speidergruppe.

41. Oslo ble startet høsten 1928 da noen gutter brøt ut av 9. Oslo. Gruppen fikk sitt hjem på Uranienborg i Oslo. Der var den frem til etter krigen. Etter krigen flyttet gruppen til Ullevål. Da ble speiderhuset på Vestgrensa bygget. 41. Oslo var en ren guttetropp som var medlem i det som het Norsk Speidergutt-Forbund.

I 1945 ble Ullevål 1 stiftet. Dette var en jentegruppe stiftet i Norsk Speiderpikeforbund. Dette er den andre forfaderen til dagens speidergruppe.

Samarbeid mot England

41. Oslo startet etter krigen samarbeid med speidergruppen 9th Wallington fra tettstedet Wallington – ikke så langt fra Croydon sør for London. Samarbeidet startet etter at 41. Oslos medlem Sverre Røring ble sendt ut av NSF under krigen for å få kontakt med de norske speiderne i England.

Samarbeidet bestod blant annet av felles leirer i de to land. Samarbeidet ble såpass vellykket at man i 1973 slo seg sammen til en speidergruppe – Longship Group.

Samarbeid gutter og jenter

På 70-tallet startet samarbeidet mellom guttene og jentene. I 1978 slo Norsk Speiderpikeforbund og Norsk Speidergutt-Forbund seg sammen til Norges speiderforbund. Samarbeidet mellom 41. Oslo og Ullevål 1 tok også til. I 1984 slo de to gruppene seg sammen til Longship Group 41. Oslo Ullevål speidergruppe.

Mer om gruppens historie kan du lese på Speiderhistorisk leksikon