Patruljeturer vinteren 2023

For første gang på flere år skal Longship-patruljer på patruljetur. Siden dette er nytt for de fleste speiderne og foreldrene tenkte vi å skrive litt mer om det. Vi håper alle leser gjennom, og hvis dere har noen spørsmål så ta kontakt med troppsledelsen.

Hva er patruljetur?
Som det ligger i ordet er det en tur for patruljen. I motsetning til andre turer i speidersammenheng er det ikke speiderlederne som arrangerer turen, men uglene – patruljefører og -assistent. Troppsledelsen bistår uglene i planlegging og utføring, men på selve turen er det kun patruljen som er på tur, med uglene som leder an.

Patruljene nå i februar går begge til hytter, og uglene i begge patruljene er kjente med hyttene de skal til fra tidligere turer.

Hjemmeleder
Ole og Ellen vil være hjemmeledere. En hjemmeleder er en speiderleder som er tilgjengelig for uglene å kontakte, dersom det skulle dukke opp spørsmål eller utfordringer under turen. Hjemmeleder er også tilgengelig for foreldre, om noen har spørsmål under turen eller trenger å få tak i speideren sin. Om det skulle bli nødvendig vil hjemmeleder også ha mulighet til å reise ut til turen for å bistå.

Mobiltelefon
Vi ber alltid om at speiderne lar telefonen bli igjen hjemme. Det er flere grunner til dette, og det er spesielt en grunn som er ekstra viktig på patruljetur. Hvis en speider ikke har det bra – får hjemlengsel f.eks. – er det viktig at de ansvarlige på turen, i denne sammenhengen uglene, får vite dette og kan gjøre noe med det. Hvis speideren ringer hjem og de ansvarlige blir holdt «ute av loopen» begynner ting å gå skeis.

Vi håper selvsagt at alle respekterer dette, men om du skulle få en melding/telefon fra speideren din på tur håper vi noe av det første du sier er «har du snakket med patruljeføreren din?» (eller «har du snakket med en leder?» – på andre turer)

Det er jo heller ikke gøy om en drar på tur, bare for at alle sitter og stirrer på hver sin skjerm. Og for å sitere Baden-Powell, stifteren av speideren: «Er det ikke gøy, er det ikke speiding!»

(Uglene har med telefon)

Til slutt vil jeg ønske patruljene god tur! Patruljetur er noe av de morsomste å gjøre som speider. Jeg husker tilbake til patruljeturene da jeg selv var speider, og etter hvert patruljefører, og må innrømme at jeg er litt sjalu.

Speiderhilsen
Troppsleder Simen