Kurs, kurs og kurs

I høst er vi hele åtte speidere fra Longship på diverse kurs. Tre patruljeførere- og assistenter deltok på Peff 1-kurs i kretsen for halvannen uke siden, mens en patruljefører deltok på samme kurs hos Follo i helga som var. I tillegg har vi en rover og tre ledere som tar digitalt Trinn 1-kurs hos Salten og Helgeland krets.

Visste du om alle mulighetene som finnes for kurs gjennom speideren? Det starter med peffkursene Peff 1-3 når du går i troppen og er, eller skal bli, patruljefører eller -assistent. Når du blir rover og/eller leder starter det gjerne med lederstart og introkurset, og andre mindre kurs/moduler, gjerne gjennom den ny-etablerte e-læringen til NSF. Videre finnes det lederkurs som kalles Trinn-kurs, fra 1-3 som med peffkursene. På sikt finnes det også Trekløver Gilwell for mer erfarne ledere, og ledertrenerkurs for morgendagens kursveiledere.

Det finnes også andre kurs, som brekurs og turlederkurs i kano og skog. I tillegg til dette finnes det mange forskjellige emnekurs, om alt fra skadesminke til gourmetmat på tur.