Sommeren 2023

Det ble en innholdsrik sommer i år, med to sommerleire, verdensjamboree, besøk fra Australia og vestlandstur. Totalt 30 speidere fra Longship deltok på leirer og andre aktiviteter i sommer!

Australia kommer til Norge

Sommeren startet med at over førti speidere fra Australia kom frem til Oslo og Vestgrensa en tidlig onsdagsmorgen. Speidere fra Kama og Belmont hadde da reist via Tyskland og Danmark for å komme frem til oss. Dagene før vi reiste sammen til leir ved Røros ble fylt med forskjellige aktiviteter over hele byen. Blant annet tur til Frognerbadet, zip-line i Holmenkollen, Folkemuseet og øyhopping.

Småspeiderdager på regionsleir

Mens troppsspeidere og australske speidere fikk oppleve hva Oslo har å by på satt en gjeng myklabber seg på toget fra Oslo og reiste til regionsleir på Hvam. Der ble vi tatt godt i mot av speidervenner i Røa og Ullern speidergrupper som var vertskap for oss i to netter på leir. Det ble mange forskjellige leiraktiviteter i variert vær. Leiropplevelsen ble toppet av noe så eksotisk som flammeshow i styrtregn, med lyn og torden som backdrop.

Corroboree – kretsleir i Trøndelag

Etter noen dager i Oslo gikk reisen for troppen videre til Trøndelag sammen med våre venner fra Australia. På Røros hadde vi en morsom uke, i patruljer med både norske og australske speidere. Roverne i egen roverleir. Speiderne var på haik i fjellet, det ble gruvevandring og bytur i Røros, og mye annet morro sammen med gamle og nye venner fra inn- og utland.

Vestlandstur etter leir

Da leiren var over gikk veien hjem til Oslo for noen av oss, mens noen andre ble med de australske speiderne videre til vestlandet. Vi startet med besøk til Ålesund og omegn, før veien gikk videre via Loen Skylift til Leikanger. Der ble vi møtt av lokale speidere som tok oss med på bretur på Nigaardsbreen, blant annet. Etter noen netter langs Sognefjorden gikk ferden videre til Hamar før vi tok farvel med australske speidere som skulle hjem og avsluttet leireventyret.

World Scout Jamboree i Sør-Korea

Mot slutten av sommeren dro tre Longship-speidere på noe av det største en kan oppleve som speider; verdens-speiderleir. Som noen kanskje har fått med seg på nyhetene gikk ikke alt etter planen. Leiren rakk å oppleve både tørke og flom før den måtte evakueres på grunn av tyfon-varsel. Speiderne kunne derimot melde om en kjempefin opplevelse allikevel, med mange nye minner og bekjentskaper fra hele verden.

Neste mulighet for verdensleir vil være litt nærmere hjemme, i Polen om fire år!