Sommeren 2022

Endelig kunne vi dra på leir uten å tenke på avstand, antall og alt annet vi har måttet ta hensyn til de to siste somrene. Troppen deltok på sjøspeiderleir, og flere rovere har vært på nasjonal roverleir!

Fjordtarm – Norsk sjøspeiderleir 2022

Sommerens første leir var troppens sommerleir. Vi deltok på sjøspeiderleiren som i år var på Breivoll Gård i Ås kommune, innerst i Bunnefjorden, sammen med 2. Bestum Sjø. Det ble en uke full av aktiviteter både på land og til sjøs. Midt i uka var det duket for haik, og hver av patruljene våre dro på hver sine haiker. Ørn seilte til Langøyene og overnattet der, mens Måke seilte inn til Oslo og var med på bymanøver før de overnattet ved Tryvann. Av alle patruljene som dro til Oslo og deltok på bymanøveren var det faktisk Måke som gjorde det best og stakk av med seieren!

Mot slutten av uka var det også duket for markedsdag. Måke gjorde om portalen til spåkonetelt, mens Ørn stilte seg opp ved siden av med grillen, og vi kan melde om godt trykk og god inntjening for begge patruljene. Siste hele dag var det regatta, og vi var så heldige å få publikumsplass på selveste Havbraatt. (NSF sin egen seilskute, som uglene skal på tur med på ugletur i september!) Etter markedsdagen var det matkonkurranse i leiren, og hver av patruljene disket opp fantastiske tre retters middager. Ostefat – pasta carbonara – pannekaker og sommerlig salat – poke bowl – fruktsalat. Her var det Ørn sin tur til å skinne, og med sistnevnte meny var det de som stakk av med seieren her. Vi ledere var heldige nok til å få spise av begge menyer, og kan melde om at dommerne fikk et litt større smil for hver gang de kom over til gruppeområdet vårt!

Eldorado – Nasjonal roverleir 2022

Etter sjøspeiderleiren var det ikke mye pause fra leirlivet for de roverne som var med på begge leirene. Han ene dro med bil ned samme dag som Fjordtarm var over, mens han andre haiket med Havbraatt ned. Samtidig var det allerede en Folivora-rover som var på plass på Hvaler, og en til som ankom til leirstart. I motsetning til i fjor var alle Longships rovere i år stab, og bidro gjennom hele uka (og før og etter) for å skape rovernes eldorado på Tredalen leirsted i Hvaler. Det ble en kjekk uke med mye morro, forskjellige aktiviteter, seilturer med Havbraatt og mye mer.

Vi gleder oss allerede til leirsommeren 2023! Hvor vi ender opp med å dra vet vi ikke enda, men mest sannsynlig blir det en kretsleir et sted i Norge sammen med en tropp fra Australia!